Ook Initiatie stage genoemd

Iedereen die tijdens een actieve vakantie de vrije vlucht wil ontdekken, of met deze stage een opleiding tot autonome piloot wil starten, kan hier terecht.

Objectieven van de Stage

– Na het verwerven van enige technische en theoretische basiskennis, begeleiden we je, onder radiobegeleiding, naar je eerste grote vluchten van 500 tot 700 meter hoogteverschil.

Verloop van de stage

De eerste twee à drie dagen worden voornamelijk besteed aan oefenen op een scholingshelling. Je leert er je zeil besturen, en gaandeweg je eerste kleine vluchtjes maken : 1m, 2m, 5m, 10m…

Vervolgens komen de grote vluchten onder radiobegeleiding eraan. Je zult versteld staan van de kalmte, de zachtheid en de eenvoud van het vliegen met een parapente. Het gevoel van stress van de eerste grote vlucht zal snel veranderen in gevoel  van verwodering en plezier. Tijdens de grote vluchten word je begeleid via radio door 2 instructeurs. Een op de vertrekplaats die het vertrek begeleid, en de tweede op de landing om de vlucht en een goede landing te verzekeren…..waar dan waarschijnlijk alle emoties losbarsten !!

initiation-bp