Parapenten of Paragliding in Frankrijk

Sinds 1990 vormt  “Parapente Puy Mary” piloten voor de vrije vlucht  in de Cantal, het hart van het vulkaangebied van de Auvergne in Frankrijk. Met onze ploeg gepassioneerde begeleiders verzekeren we jullie een kwaliteitsvolle en veilige opleiding. Ons materiaal is nieuw (minder dan twee jaar oud) en de monitoren beschikken allen over een staatsdiploma. De school heeft het label FFVL (Fédération Française de Vol Libre). Pieter en Roel leren jullie vliegen in het nederlands en dit allemaal in Le Claux, aan de voet van de vliegsites in het Cantalgebergte : Chabraire,  Puy Mary, Puy de la Tourte en de rest van het Centraal Massief.

Kies jouw stage, en kom delen in onze passie : vliegen !

Vlieglessen

De stages rondom de Puy Mary lopen over 5 dagen, van maandag tot vrijdag, met 2 sessies per dag. (zie ook onderaan deze pagina)

Andere mogelijkheden : drie-daagse beginnersstage, vervolmakingsdagen, abonnement voor 10 of 20 dagen (met daarin een examen voor het piloots-brevet)

Teneinde een maximale veiligheid en efficiëntie te verzekeren, beperken we het aantal leerlingen per stage tot 8 personen, elk met een volledige uitrusting : zeil, zitje, reserve – parachute, helm en radio.

Voor grondoefeningen met meer wind, gebruiken we kleine zeiltjes en voor een betere feedback halen we er videobeelden bij.

Sinds 1990 sleutelen we aan onze lessen, om onze pedagogie optimaal aan te passen aan de ons omringende vliegplaatsen, steeds gebaseerd op een progressie, zoals voorgesteld in het “passeport de vol libre” van het FFVL (Franse Vrije-Vlucht Federatie). Zo heeft elk niveau een kleurcode (zoals in het judo): Wit – Geel – Oranje – Groen – Blauw – Bruin.